Töltött káposzta savanyú káposztából hozzávalók:

2 kg darált sertéshús

800 g hagyma

400 g rizs

só, bors

pirospaprika

kakukkfű

kapor

babérlevél

néhány evőkanál paradicsompüré

2 kicsi fej savanyúkáposzta

Töltött káposzta savanyú káposztából elkészítése:

Vágd apróra a hagymát és párold meg. Közben mosd meg a rizset, és készítsd elő a fűszereket. Add hozzá a hagymához a rizset és a fűszereket. Keverd jól össze, majd keverd hozzá a húshoz.

Formázz töltött káposztákat.

Egy edénybe helyezz kakukkfüvet, száraz kaprot és babérlevelet. Tegyél rá apróra vágott káposztát.

Helyezd az edénybe a töltött káposztákat, fedd be felaprózott káposztával, és tegyél a tetejére néhány evőkanál paradicsompürét.

Öntsd fel forró vízzel, majd tedd oda főni. Alacsony lángon, 4 órán át főzd.

A receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 240 perc