Francia mákos hozzávalók:

Mákos lap

6 tojás

4 dl krisztálycukor

6 evőkanál víz

4 dl liszt

3 dl mák (nem kell megdarálni)

1 citrom héja

2 csomag sütőpor

Lapok

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

5 dkg margarin

1 evőkanál méz (felolvasztva)

1 tojás sárgája

1 tojás

2 evőkanál kakaó

1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg porcukor

1 csomag margarin

1 l tej

3 csomag vaníliás pudingpor

Csokoládé

Máz

16 dkg porcukor

2 evőkanál kakaó

20 dkg vaj

2 evőkanál víz

Francia mákos elkészítése:

A mákos laphoz a hozzávalókat összekeverjük, közepes lángon sütjük, először 180°C-on, ha felnő akkor 150°C-on.

A lapokat közepes keményre gyúrjuk, két lapban sütjük

A krémhez a vaníliás cukrot és porcukrot kikavarjuka margarinnal. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, utána összekeverjük a margarinos krémmel.

A lapokat a következő sorrendben töltjük meg: barna lap, mákos lap, barna lap. A tetejét leöntjük csokimázzal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 110 perc