Ananászos grillázstorta hozzávalók:

Tészta

6 tojás

6 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

2 evőkanál darált dió

pici sütőpor

Krém

1 doboz ananászbefőtt

¾ l tej

2 csomag vaníliapuding

6 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 margarin

Grillázs

diónyi vaj

25 dkg cukor

15 dkg durvára vágott dió

Ananászos grillázstorta elkészítése:

A grillázstorta készítéséhez a tésztát hozzávalóit összekeverjük, megsütjük, majd ha kész a lap, ketté vágjuk.

¾ l tejet, 2 csomag vanília pudingot, 6 evőkanál cukrot, 1 csomag vanília cukrot megfőzünk az ananász levében.

Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal, pici rummal.

Diónyi vajat megolvasztunk, 25 dkg cukrot karamellizálunk benne. Még melegen 15 dkg durvára vágott diót teszünk hozzá.

Egy tepsi hátát megkenjük olajjal és rákenjük a grillázst (a diós karamellt). Kihűtjük, ha kihűlt, megtörjük.

Az összerakás sorrendje: piskótalap, krém, darabolt ananász, grillázs, piskótalap. A torta külsejét krémmel bevonom és grillázzsal megszórom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc