Ananászos grillázstorta hozzávalók:
Tészta
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál darált dió
pici sütőpor
Krém
1 doboz ananászbefőtt
¾ l tej
2 csomag vaníliapuding
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 margarin
Grillázs
diónyi vaj
25 dkg cukor
15 dkg durvára vágott dió
Ananászos grillázstorta elkészítése:
A grillázstorta készítéséhez a tésztát hozzávalóit összekeverjük, megsütjük, majd ha kész a lap, ketté vágjuk.
¾ l tejet, 2 csomag vanília pudingot, 6 evőkanál cukrot, 1 csomag vanília cukrot megfőzünk az ananász levében.
Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal, pici rummal.
Diónyi vajat megolvasztunk, 25 dkg cukrot karamellizálunk benne. Még melegen 15 dkg durvára vágott diót teszünk hozzá.
Egy tepsi hátát megkenjük olajjal és rákenjük a grillázst (a diós karamellt). Kihűtjük, ha kihűlt, megtörjük.
Az összerakás sorrendje: piskótalap, krém, darabolt ananász, grillázs, piskótalap. A torta külsejét krémmel bevonom és grillázzsal megszórom.
0 hozzászólás