Habos mákos hozzávalók:

Tésztalap

30 dkg liszt

½ csomag sütőpor

fél margarin

annyi tejföl, hogy nyújtható legyen

Töltelék

25 dkg darált mák

porcukor

tej

Hab

5 tojás fehérje

20 dkg porcukor

Habos mákos elkészítése:

A lisztet, margarint annyi tejföllel összekeverjük, hogy nyújtható legyen.

A töltelékhez a darált mákot tetszés szerint elkeverjük porcukorral és annyi tejjel, hogy feligya. Ezután rákenjük a tésztéra és betesszük a sütőbe.

A habhoz 5 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral addig verünk, amíg fényes lesz.

Amikor megsült, a lángot lekapcsoljuk és a habot ráöntjük, aztán visszatesszük a sütőbe száradni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc