Marha hátszín tekercs hozzávalók:

1 kg marha hátszín

1 köteg spenót

200 gr articsóka belső része

100 gr kapribogyó

fokhagyma ízlés szerint

1 citrom lereszelt héja

100 gr majonéz

1 citrom leve

darált bors

Pác

100 ml oliva olaj vagy szőlőmag

50 ml Worcestershire szósz

citromlé

darált bors

50 ml vörösbor ecet

Marha hátszín tekercs elkészítése:

A hátszínt jól kiklopfoljuk, majd egy műanyag zacskóba tesszük, a pácot ráöntjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap megmossuk, megtisztítjuk és apóra vágjuk a spenótot.

Előkészítjük az articsókát, a fokhagymát (mindet apróra vágva), a majonézt és a kapribogyót.

Kivesszük a hátszínt a zacskóból. A húst kettévágjuk úgy, hogy elterüljön hosszára. Rátesszük a majonézt (én találtam egy nagyon finom, csípős majonézt). Ráhelyezzük az articsókát, az apróra vágott fokhagymát, a kapribogyót, a lereszelt citromhéjat, erre a felvágott spenótot, majd rácsavarjuk a citrom levét. Befedjük kb. 2 spenót feldarabolt levelével.

Feltekerjük és megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.

A forró sütőrácsra tesszük. Én 10-15 perccel előtte bekapcsoltam a sütőt és kb. 7 centire raktam a húst a hőforrástól.

Legalább 25 percig kell sütni.

Felszeleteljük és sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc