Marha hátszín tekercs hozzávalók:
1 kg marha hátszín
1 köteg spenót
200 gr articsóka belső része
100 gr kapribogyó
fokhagyma ízlés szerint
1 citrom lereszelt héja
100 gr majonéz
1 citrom leve
darált bors
Pác
100 ml oliva olaj vagy szőlőmag
50 ml Worcestershire szósz
citromlé
darált bors
50 ml vörösbor ecet
Marha hátszín tekercs elkészítése:
A hátszínt jól kiklopfoljuk, majd egy műanyag zacskóba tesszük, a pácot ráöntjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap megmossuk, megtisztítjuk és apóra vágjuk a spenótot.
Előkészítjük az articsókát, a fokhagymát (mindet apróra vágva), a majonézt és a kapribogyót.
Kivesszük a hátszínt a zacskóból. A húst kettévágjuk úgy, hogy elterüljön hosszára. Rátesszük a majonézt (én találtam egy nagyon finom, csípős majonézt). Ráhelyezzük az articsókát, az apróra vágott fokhagymát, a kapribogyót, a lereszelt citromhéjat, erre a felvágott spenótot, majd rácsavarjuk a citrom levét. Befedjük kb. 2 spenót feldarabolt levelével.
Feltekerjük és megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.
A forró sütőrácsra tesszük. Én 10-15 perccel előtte bekapcsoltam a sütőt és kb. 7 centire raktam a húst a hőforrástól.
Legalább 25 percig kell sütni.
Felszeleteljük és sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás