Tomika kedvence hozzávalók:

Tésztalap

6 tojásfehérje

20 dkg cukor

½ csomag sütőpor

15 dkg darált dió

2 dkg zsemlemorzsa

3 dkg liszt

tortabevonó csoki

kevés olaj

Krém

6 tojás sárgája

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

7 dl tej

25 dkg margarin

1 evőkanál kakó

40 dkg vaníliás keksz

kevés rum aroma

tej

Tomika kedvence elkészítése:

Tésztalap

A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük, majd beletesszük a diót, lisztet, zsemlemorzsát és a sütőport.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két pudingport, a tejet, ezekkel ismét megkeverjük.

Tüzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Habosra keverjük a kihűtött margarint, majd hozzáadjuk a lehűlt krémhez.

Ezt két részre osztjuk, felébe belekeverjük a kakaót.

Összerakás

A kisűlt piskótát hűlni hagyjuk, majd rákenjük a fehér krémet. Erre tesszük a pillanatra rumos tejbe áztatott keksz felét, arra a kakaós krémet, majd újból a rumos keksz másik felét.

A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, hozzáadunk egy kevés olajat, majd gyorsan bevonjuk a süti tetejét.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc