Jugó krémes hozzávalók:

Tésztalap

25 dkg vaj

30 dkg liszt

2 tojás sárgája

kevés só

3 kanál hideg víz

Töltelék

9 tojás sárgája

30 dkg porcukor

25 dkg reszelt csoki

25 dkg darált dió

1 csomag sütőpor

Krém

¾ l tej

2 csomag vaníliapuding

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

Jugó krémes elkészítése:

Tésztalap

A vajat, a lisztet, a tojássárgákat, a hidegvizet, kevés sót összegyúrjuk, majd 3 óráig hideg helyen pihentetjük.

Az egyik lapot kisütjük, a maásik felét a tepsibe tesszük és a töltelékkel együtt sütjük ki.

Töltelék

A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral, reszelt csokival, darált dióval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojás felvert habját.

Ezt rásimítjuk a tészta lapjára és kisütjük.

Krém

A tejet megfőzzük a vanília pudinggal, majd kihűtjük. Utána hozzáadjuk a kikevert vajat, a porcukrot és a vaníliás cukor keveréket. A krémet rátesszük a kihűlt tésztára és lefedjük a másik lappal

Egy nap elteltével szeleteljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc