Jugó krémes hozzávalók:
Tésztalap
25 dkg vaj
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
kevés só
3 kanál hideg víz
Töltelék
9 tojás sárgája
30 dkg porcukor
25 dkg reszelt csoki
25 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
Krém
¾ l tej
2 csomag vaníliapuding
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Jugó krémes elkészítése:
Tésztalap
A vajat, a lisztet, a tojássárgákat, a hidegvizet, kevés sót összegyúrjuk, majd 3 óráig hideg helyen pihentetjük.
Az egyik lapot kisütjük, a maásik felét a tepsibe tesszük és a töltelékkel együtt sütjük ki.
Töltelék
A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral, reszelt csokival, darált dióval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojás felvert habját.
Ezt rásimítjuk a tészta lapjára és kisütjük.
Krém
A tejet megfőzzük a vanília pudinggal, majd kihűtjük. Utána hozzáadjuk a kikevert vajat, a porcukrot és a vaníliás cukor keveréket. A krémet rátesszük a kihűlt tésztára és lefedjük a másik lappal
Egy nap elteltével szeleteljük.
0 hozzászólás