Kijevi krémes hozzávalók:
Lap
40 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 margarin
1 csomag sütőpor
4 tojás
1 evőkanál tejföl
15 dkg porcukor
darabolt dió
Krém
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 margarin
25 dkg porcukor
Kijevi krémes elkészítése:
Összegyúrjuk a lisztet, a cukrot, a margarint, a sütőport, 4 tojás sárgáját és az evőkanál tejfölt (ez lehet több is ha szükséges). 3 cipóra osztjuk.
Sütés előtt a 4 tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a kinyújtott lapokra. Minden lapra szórunk darabolt diót és így sütjük meg. Kihűtjük.
A krémhez az evőkanál lisztet a tejjel, a tojással és a vaníliás cukorral krémmé főzzük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és ha a főtt krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.
Megtöltjük a lapokat a kész krémmel. A tetejére nem teszünk semmit.
Egy napig hagyjuk puhulni.
0 hozzászólás