Kijevi krémes hozzávalók:

Lap

40 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

1 margarin

1 csomag sütőpor

4 tojás

1 evőkanál tejföl

15 dkg porcukor

darabolt dió

Krém

2 evőkanál liszt

2 dl tej

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 margarin

25 dkg porcukor

Kijevi krémes elkészítése:

Összegyúrjuk a lisztet, a cukrot, a margarint, a sütőport, 4 tojás sárgáját és az evőkanál tejfölt (ez lehet több is ha szükséges). 3 cipóra osztjuk.

Sütés előtt a 4 tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a kinyújtott lapokra. Minden lapra szórunk darabolt diót és így sütjük meg. Kihűtjük.

A krémhez az evőkanál lisztet a tejjel, a tojással és a vaníliás cukorral krémmé főzzük.

A margarint kikeverjük a porcukorral és ha a főtt krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.

Megtöltjük a lapokat a kész krémmel. A tetejére nem teszünk semmit.

Egy napig hagyjuk puhulni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc