Tűzoltó-torta hozzávalók:

Tészta

23 dkg porcukor

1,5 kanál sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

12 dkg porcukor

12 dkg vaj

2 egész tojás

Töltelék

1,5 csomag vaníliás pudingpor

meggybefőtt leve

3 evőkanál cukor

1,5 teáskanálnyi fahéj

Tetejére

15 dkg margarin (hideg legyen a hűtőből)

15 dkg porcukor

15 dkg liszt

1,5 kávéskanál fahéj

Tűzoltó-torta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, zsírozott, lisztezett tepsibe belenyújtjuk, rárakjuk a kimagvazott meggyet, arra öntjük a megfőzött tölteléket melegen.

A margarint, a porcukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük és szétmorzsoljuk a töltelék tetejére.

Betesszük sütőbe és együtt sütjük.

Ha a torta megsült és kihűlt, akkor fél tejszínt felverünk és a tetejére rakjuk, majd megszórjuk fahéjjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc