Tűzoltó-torta hozzávalók:
Tészta
23 dkg porcukor
1,5 kanál sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
2 egész tojás
Töltelék
1,5 csomag vaníliás pudingpor
meggybefőtt leve
3 evőkanál cukor
1,5 teáskanálnyi fahéj
Tetejére
15 dkg margarin (hideg legyen a hűtőből)
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
1,5 kávéskanál fahéj
Tűzoltó-torta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, zsírozott, lisztezett tepsibe belenyújtjuk, rárakjuk a kimagvazott meggyet, arra öntjük a megfőzött tölteléket melegen.
A margarint, a porcukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük és szétmorzsoljuk a töltelék tetejére.
Betesszük sütőbe és együtt sütjük.
Ha a torta megsült és kihűlt, akkor fél tejszínt felverünk és a tetejére rakjuk, majd megszórjuk fahéjjal.
0 hozzászólás