Pirított diós szelet hozzávalók:
Tészta
1 csésze dió
5 tojás
4 evőkanál víz
30 dkg cukor
1 késhegynyi szalakáli
1 evőkanál kakaó
25 dkg liszt
Krém
3 tojás
4 evőkanál liszt
1 csésze tej
1 margarin
30 dkg cukor
½ dl rum
Pirított diós szelet elkészítése:
Tészta
A csésze diót dúrvára vágjuk és megpirítjuk.
A tojássárgákat négy evőkanál vízzel és a cukorral jól kikavarjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzátesszük a késhegynyi szalakálit, a kakaót és a lisztet, belekeverjük a diót és kisütjük.
Krém
Három egész tojást, négy evőkanál lisztet egy csésze tejjel összefőzünk.
A margarint kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a rumot. ⅔ részét rákenjük a tésztára.
A többihez hozzáadjuk a két kanál kakaót és a tetejére simítjuk, majd csokit reszelünk rá.
0 hozzászólás