Karamelles szelet hozzávalók:
Lapok
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg zsír
kevés sütőpor
½ pohár tej
2 tojás
Krém
1 liter tej
1 margarin
2 csomag vaníliás cukor
20-25 dkg kristálycukor
4-5 kanál liszt
Karamelles szelet elkészítése:
Az összetevőkből dobos laphoz hasonlót készítünk.
1 liter tejbe 1 margarint és 2 csomag vaníliás cukrot teszünk és gázon felolvasztjuk.
Felolvasztunk 20-25 dkg krisztálycukrot és apránként hozzákeverünk 4-5 kanál lisztet.
Ehhez óvatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg besűrüsödik.
Ezután megkenjük vele a lapokat. A sütemény tetejére is ez a krém kerül, majd erre tehetünk csokireszeléket.
0 hozzászólás