Karamelles szelet hozzávalók:

Lapok

40 dkg liszt

15 dkg porcukor

10 dkg zsír

kevés sütőpor

½ pohár tej

2 tojás

Krém

1 liter tej

1 margarin

2 csomag vaníliás cukor

20-25 dkg kristálycukor

4-5 kanál liszt

Karamelles szelet elkészítése:

Az összetevőkből dobos laphoz hasonlót készítünk.

1 liter tejbe 1 margarint és 2 csomag vaníliás cukrot teszünk és gázon felolvasztjuk.

Felolvasztunk 20-25 dkg krisztálycukrot és apránként hozzákeverünk 4-5 kanál lisztet.

Ehhez óvatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg besűrüsödik.

Ezután megkenjük vele a lapokat. A sütemény tetejére is ez a krém kerül, majd erre tehetünk csokireszeléket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc