Sonkasaláta eperrel hozzávalók:
1 fej cikória vagy saláta
1 nagy kígyóuborka
60 dkg eper
1 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
csipetnyi gyömbérpor
20 dkg füstölt sonka
Sonkasaláta eperrel elkészítése:
Szedjük leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossuk, majd szikkasszuk meg.
A kígyóuborkát is mossuk meg, aztán héjastól szeleteljük fel vékonyan.
Tisztítsuk meg folyó víz alatt az epret, csepegtessük le, a csumáját tépjük ki, majd hosszában szeleteljük fel.
A füstölt sonkát vágjuk vékony szeletekre.
Keverjük össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport.
Egy nagyobb lapostányért rakjunk ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozzuk rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát.
Öntsük nyakon a tejfölös keverékkel.
Azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás