Sonkasaláta eperrel hozzávalók:

1 fej cikória vagy saláta

1 nagy kígyóuborka

60 dkg eper

1 dl tejföl

1 dl natúr joghurt

csipetnyi gyömbérpor

20 dkg füstölt sonka

Sonkasaláta eperrel elkészítése:

Szedjük leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossuk, majd szikkasszuk meg.

A kígyóuborkát is mossuk meg, aztán héjastól szeleteljük fel vékonyan.

Tisztítsuk meg folyó víz alatt az epret, csepegtessük le, a csumáját tépjük ki, majd hosszában szeleteljük fel.

A füstölt sonkát vágjuk vékony szeletekre.

Keverjük össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport.

Egy nagyobb lapostányért rakjunk ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozzuk rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát.

Öntsük nyakon a tejfölös keverékkel.

Azonnal kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc