Majonézes vegyes saláta hozzávalók:
A majonézhez
2 tojás
cukor
kapor
2 dl tejföl
2 dl kefir
Egyéb hozzávalók
1 fej fejes káposzta
1 közepes fej vöröshagyma
1 konzerv kukorica
1 ü konzerv borsó
2 sárgarépa apró kockára vágva, (megfőzve), de lehet gyufaszál vékonyra vágva nyersen is
1 édeskés alma
Majonézes vegyes saláta elkészítése:
2 tojásból szokásos módon elkészítjük a majonézt. Kevés cukrot is teszünk bele, mert ízletesebb. Ha kedvünk tartja kaporral, vagy saláta fűszerkeverékkel ízesítjük és 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejlölt és egy kefirt adunk hozzá.
A káposztát szép vékonyra reszeljük, ugyanígy a vöröshagymát is, megsózzuk, s rövid ideig állni hagyjuk. Az almát apró kockákra vágjuk.
A káposztát rövid idő múlva kinyomkodjuk, s a többi hozávalóval együtt a mártásba kereverjük, jól behűtjük, s sült húsokhoz tálaljuk.
0 hozzászólás