Hagymás virslisaláta hozzávalók:
4 pár virsli
2 fej vöröshagyma
só ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
olaj ízlés szerint
petrezselyemzöld ízlés szerint
Hagymás virslisaláta elkészítése:
A hagymát vékony karikákra vágjuk, rászórunk egy mokkáskanálnyi sót, két evőkanálnyi cukrot és összekeverjük.
Mintegy 10 percnyi állás után borsozzuk, beleteszünk 2 evőkanálnyi ecetet és egy evőkanálnyi olajat, majd felöntjük két deci vízzel és belekarikázzuk a bőrös virslit.
Beleteszünk 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet és pár órára a hűtőbe tesszük.
A hagymás virslisaláta elkészíthetö újhagymával is.
0 hozzászólás