Hagymás virslisaláta hozzávalók:

4 pár virsli

2 fej vöröshagyma

só ízlés szerint

szemes bors ízlés szerint

cukor ízlés szerint

ecet ízlés szerint

olaj ízlés szerint

petrezselyemzöld ízlés szerint

Hagymás virslisaláta elkészítése:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, rászórunk egy mokkáskanálnyi sót, két evőkanálnyi cukrot és összekeverjük.

Mintegy 10 percnyi állás után borsozzuk, beleteszünk 2 evőkanálnyi ecetet és egy evőkanálnyi olajat, majd felöntjük két deci vízzel és belekarikázzuk a bőrös virslit.

Beleteszünk 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet és pár órára a hűtőbe tesszük.

A hagymás virslisaláta elkészíthetö újhagymával is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc