Töltött kifli másképp hozzávalók:

1 kg párizsi

0,5 kg lecsókolbász

1 doboz tejföl

1 evőkanál mustár

majoranna

só, bors

ha valaki szereti a csípőset akkor 1 evőkanál erős pista

30 db hagyományos „egyenes” kifli

egy kevés tej

Töltött kifli másképp elkészítése:

A kifliket 3 részre vágjuk és a belüket egy késsel kivájjuk. A belső részét meglocsoljuk egy kevés langyos tejjel. Nem kell eláztatni. Rövid ideig álni hagyjuk.

A párizsit és a lecsókolbászt ledaráljuk, majd az áztatott kiflibelet is ledaráljuk.

Egy nagy tálba összerakjuk a hozzávalókkal, és alaposan összekeverjük.

A tölteléket a kiflidarabok közepébe töltjük és a töltött darabokat tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket tejjel és rövid időre a sütőbe rakjuk.

Kihagyható belőle a darált kiflibél. Úgy egy ízletes melegszendvicskrémet kapunk, ami mélyhűtőben sokáig eláll.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc