Szűzpecsenye rétestésztában sütve hozzávalók:
70 dkg sertés szűzpecsenye
8 cl olaj
1 csomag rétestészta (készen kapható)
50 dkg sertéslapocka
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál szegfűbors
1 kávéskanál köménymag
1 gerezd zúzott fokhagyma
Szűzpecsenye rétestésztában sütve elkészítése:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk (a felületén lévő hártyát lefejtjük), sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban elősütjük (2-3 perc).
A kolbászhúshoz a sertéslapockát ledaráljuk, a hozzávalókkal jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A kihűlt, elősütött szűzpecsenyét 1 cm vastagon bevonjuk a kolbászhússal.
A rétestésztát laponként nyirkos konyharuhára tesszük úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal megcsepegtetjük.
A kolbászhússal bevont szűzpecsenyét a tészta hozzánk közelebb eső részére tesszük, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajjal megkent tepsire helyezzük úgy, hogy a tészta hajtása a hús alatt legyen. A tetejét is megkenjük olajjal, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Amikor elkészült, a tepsiből vágódeszkára emeljük ki, éles késsel felszeleteljük.
0 hozzászólás