Sonkával töltött gombafejek hozzávalók:

50 dkg gomba

8 dkg vaj

6 dkg liszt

3 dl tej

bors, só

pirospaprika

40 dkg fött füstölt hús

2 db tojássárgája

5 dkg reszelt sajt

Sonkával töltött gombafejek elkészítése:

A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsö részét megsózzuk, és meghintjük kevés törött borssal.

Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra összevágott főtt füstölt húst és a tojássárgáját.

A gombafejeket megtöltjük ezzel a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a sütöbe tolva megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc