Sonkával töltött gombafejek hozzávalók:
50 dkg gomba
8 dkg vaj
6 dkg liszt
3 dl tej
bors, só
pirospaprika
40 dkg fött füstölt hús
2 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
Sonkával töltött gombafejek elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsö részét megsózzuk, és meghintjük kevés törött borssal.
Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra összevágott főtt füstölt húst és a tojássárgáját.
A gombafejeket megtöltjük ezzel a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a sütöbe tolva megsütjük.
0 hozzászólás