Zselici húsleves hozzávalók:
50 dkg sertéscsont
15 dkg szárnyasmáj
15 dkg sertéscomb (sovány)
15 dkg borjúhús
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 csomó kapor
zsír szükség szerint
liszt (finom) szükség szerint
3 dl tejföl
só ízlés szerint
bors (szemes) ízlés szerint
Zselici húsleves elkészítése:
A csontból csontlevest főzünk.
Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kockákra vágott húsokat, sózzuk, borsozzuk, kevéske csontlével felengedjük és félpuhára pároljuk.
Ekkor hozzáöntjük a többi csontlét, beletesszük a szeletekre vágott gombát, a kockákra vágott zöldséget, az apróra darabolt májat és a finomra metélt kaprot és petrezselymet.
Készítünk egy világos rántást, berántjuk a levest, felforraljuk és belekeverjük a tejfölt is.
Levesbetétnek adhatunk bele zsemlegombócot.
0 hozzászólás