Zselici húsleves hozzávalók:

50 dkg sertéscsont

15 dkg szárnyasmáj

15 dkg sertéscomb (sovány)

15 dkg borjúhús

10 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

10 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

1 csomó petrezselyemzöld

1 csomó kapor

zsír szükség szerint

liszt (finom) szükség szerint

3 dl tejföl

só ízlés szerint

bors (szemes) ízlés szerint

Zselici húsleves elkészítése:

A csontból csontlevest főzünk.

Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kockákra vágott húsokat, sózzuk, borsozzuk, kevéske csontlével felengedjük és félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáöntjük a többi csontlét, beletesszük a szeletekre vágott gombát, a kockákra vágott zöldséget, az apróra darabolt májat és a finomra metélt kaprot és petrezselymet.

Készítünk egy világos rántást, berántjuk a levest, felforraljuk és belekeverjük a tejfölt is.

Levesbetétnek adhatunk bele zsemlegombócot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc