Tejfölös zöldbab leves hozzávalók:

25 dkg sertéshús

35 dkg zöldbab

40 dkg krumpli

4 dl tejföl

2 evokanál olaj

1 fej vöröshagyma

1 evokanál finomliszt

1 evokanál Vegeta

1 babérlevél

törött bors ízlés szerint

csipetnyi cukor

Tejfölös zöldbab leves elkészítése:

A húst kis kockákra vágjuk.

Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a húskockákat rátéve, fehéredésig pirítjuk.

Kb. 2 liter vizet öntünk rá, beleszórjuk a Vegetát, a babérlevelet, és a húst majdnem puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk.

A majdnem megpuhult húshoz mindkettőt hozzáadjuk.

A tejfölt 1 dl vizzel elkeverjük, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és a zöldbab is megpuhult a levest behabarjuk. Kevergetve 5 percig forraljuk.

Borssal, cukorral izesítjük, a levest utánsózzuk.

Aki szereti a surű levest, az tehet bele csipetkét is (1 tojásból elég).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc