Tejfölös gombaleves hozzávalók:
4 személyre:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
só, őrölt bors
Tejfölös gombaleves elkészítése:
A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázzuk fel.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg a forró olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha a zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vízet, sózzuk és borsozzuk.
Amikor a gombaleves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsük be.
Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsük.
0 hozzászólás