Tejfölös bableves hozzávalók:
25 dkg tarkabab
egy füstölt sertéscsülök
egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa
egy evőkanál zsiradék
egy evőkanál liszt
egy evőkanál apróra vágott vöröshagyma
egy kávéskanál pirospaprika
só, szemesbors
egy deci tejföl
ecet
csipetke
Tejfölös bableves elkészítése:
A babot eloző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a felvágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.
Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk.
Közben a zsiradékból a liszttel és a hagymával rántást készítünk, meghintjük a paprikával, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a bablevesbe öntjük.
Beletesszük a húsdarabkákat és együtt alaposan átforraljuk.
Ha a csülöktől nem lenne elég sós, utánasózzuk.
Végezetül a bablevest kevés ecettel ízesítjük, beleöntjük a tejfölt (aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét).
0 hozzászólás