Tárkonyos pulykaraguleves hozzávalók:

40 dkg pulykamellfilé

1 kis fej vöröshagyma

1 dl olaj

só, törött fekete bors

egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél

1 liter csontlé (lehet leveskockából is)

20 dkg vegyes zöldség

1 cikk zeller

10 dkg gomba

6 dkg liszt

2 dl tejszín

1 ekvőkanál tárkonyecet

néhány csepp citromlé

Tárkonyos pulykaraguleves elkészítése:

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk.

Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.

Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.

Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.

A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utánaízesítjük.

A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc