Tárkonyos csülökleves hozzávalók:
1 db füstölt csülök
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg vöröshahyma
1 tojássárgája
2 dl tejszín (cukormentes)
2 teáskanál szárított tárkony
1/2 citrom
só, őrölt bors ízlés szerint
Tárkonyos csülökleves elkészítése:
A füstölt csülköt alaposan megmossuk és hidegvízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor kiveszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk. A főzőlét ne borítsuk ki, azzal engejük fel a levest.
A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és kevés étolajon megdinszteljük. Beleteszük a felkockázott zöldségeket és hozzáöntünk kb. 1 litert a csülök főzőléből. Beletesszük a tárkonyt, a citromot és a borsot.
Sózni nagyon óvatosan kell, mert a csülöklé általában elég sós.
Puhára főzzük, beletesszük a kockákra vágott csülköt, jól felforraljuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját és a leveshez öntjük.
Tovább forralni már nem szabad mert a tejszín összemegy.
Tálalás előtt kivesszük a citromot.
0 hozzászólás