Tarhonyaleves hozzávalók:
4-5 személyre
10 dkg tarhonya
20 dkg burgonya
3 evőkanál lecsó
3 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
zellerzöld
fűszerpaprika
őrölt bors, só
Tarhonyaleves elkészítése:
A kockákra vágott szalonnát süssük ki. A zsírján pirítsuk meg a tarhonyát, majd adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát.
Folytassuk a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverjük hozzá a lecsót, szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, esetleg borsozzuk, adjuk hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.
Amikor mindez összemelegedett, öntsük fel 1,5 liter meleg vízzel, és főzzük puhára.
Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kis finomra vágott zellerzölddel is.
A lecsó természetesen helyettesíthető friss zöldpaprikával és paradicsommal is.
0 hozzászólás