Sóskaleves hozzávalók:

4-5 személyre:

40 dkg sóska

4 dkg zsír

5 dkg liszt

1 közepes fej vöröshagyma

1,5 dl tejföl

cukor

1,5 l csontleves vagy víz

1 zsemle

Sóskaleves elkészítése:

A hagymát kockázzuk apróra, dobjuk forró zsírra, s ezen pároljuk meg az alaposan megmosott sóskát. Közben szitáljuk bele a lisztet is.

Ha a sóska lényegében megpuhult, akkor öntsük fel a csontlével vagy vízzel, sózzuk, adjunk hozzá kb. 2-3 evőkanálnyi cukrot, s alaposan forraljuk össze.

Végül passzírozzuk át a levest, s keverjük hozzá a tejfölt.

Tálaláskor pirított zsemlekockákat is kínálhatunk mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc