Sajtos krémleves hozzávalók:
50 dkg alma
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
20 dkg vöröshagyma
20 dkg burgonya
só és bors ízlés szerint
1 liter víz
10 dkg márványsajt
Sajtos krémleves elkészítése:
Magozzuk ki az almát és vágjuk dió nagyságú darabokra.
Olvasszuk meg a vajat az olajban és pirítsuk meg benne a hagymát.
Tegyük bele a kockára vágott burgonyát, és pirítsuk közepes lángon 3-4 percig.
Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az almakockákat és a vizet.
Forraljuk lassú tűzön 15 percig, illetve, amíg a krumpli és az alma puha.
Pépesítsük mixerben, majd adjunk hozzá 5 dkg sajtot és keverjük simára.
Visszaöntve a fazékba, melegítsük fel.
Szolgáljuk mélytányérban, és a megmaradt sajtot apróra morzsolva rászórhatjuk a tetejére vagy díszítjhetjük pirítóssal is.
0 hozzászólás