Sajtos borsóleves hozzávalók:
2-4 személyre:
20 dkg sárgaborsó
2,5 dl tejszín
1 húsleveskocka
20 dkg kemény sajt
1 gerezd fokhagyma
2 zsemle
olaj
bors, só
Sajtos borsóleves elkészítése:
A húsleveskockát másfél liter vízzel tegyük fel melegedni, s ha már langyos, adjunk hozzá a fokhagymát és az előző este beáztatott borsót.
Lassú tűzön főzzük puhára. (Jobban járunk, ha kuktát használunk.)
Ha kész, törjük át a borsót, és lassú tűzön, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, s az apróra kockázott sajtot.
Ha a sajt elolvadt, kóstoljuk meg, s szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben olajon pirítsuk meg a felkockázott zsemléket – ezeknek majd az asztalnál, a borsólevesre szórva vesszük hasznát.
0 hozzászólás