Paradicsomleves hozzávalók:

4-5 személyre

70 dkg paradicsom

4 dkg zsír

5 dkg liszt

6 dkg cukor

1 közepes vöröshagyma

1 kisebb csomó zellerzöld

1,5 l csontleves vagy víz

Paradicsomleves elkészítése:

A megmosott, kicsumázott paradicsomot daraboljuk fel, s – az egészben hagyott hagymával és a zellerzölddel együtt – kevés vízben főzzük puhára, majd (a hagymát és a zellert kivéve) passzírozzuk át.

A paradicsompépet öntsük fel a húslével, s forraldjuk fel.

Közben a zsírral és a liszttel világos rántást készítünk, s azt keverjük a paradicsomleveshez.

Jól forraljuk össze, végül ízesítsük sóval és cukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc