Palócleves hozzávalók:
4-5 személyre:
30 dkg marhahús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
Palócleves elkészítése:
A palócleveshez az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, azt keverjük el benne, majd kevés vizet hozzáöntve pároljuk meg a hagymát.
Utána adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő pótoljuk.)
Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot.
A lisztből a tejföllel készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a palóclevest.
Végül szórjuk meg a palóclevest finomra vágott petrezselyemmel.
0 hozzászólás