Márványsajtos hagymakrémleves hozzávalók:
4 személyre:
1 közepes fej vöröshagyma
2 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 erőleveskocka
5 dl tej
3 evőkanál burgonyapehely
2 dl tejszín
só
fehér bors
szerecsendió
12-15 dkg márványsajt
petrezselyemzöld
Márványsajtos hagymakrémleves elkészítése:
A vöröshagymát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk.
A forró olajban üvegesre fonnyasztjuk a hagymaféléket, megszórjuk az elmorzsolt erőleveskockákkal, felöntjük a tejjel és 1/2 liter vízzel, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).
Lehúzzuk a tűzről a levest, belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utánasózzuk, fehér borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül visszatesszük a tűzre, és éppen csak felforraljuk.
A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük, nagy részét belekeverjük a levesbe, a maradékot pedig a tányérokba szedett leves tetejére szórjuk.
Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel.
0 hozzászólás