Magyaros gombaleves laskából hozzávalók:
4 személyre:
1 vöröshagyma
15 dkg laska
gomba
1 sárgarépa
1 kis darab fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 dl olaj
só, bors
kömény
fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1,5 l húsleves (kockából)
Magyaros gombaleves laskából elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük.
Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Felöntjük húslevessel és puhára főzzük.
A gombalevest zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.
0 hozzászólás