Lebbencsleves hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg burgonya
8 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
5 dkg lecsó
fűszerpaprika
őrölt bors, só
Lebbencsleves elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy tágas edényben süssük ki és szedjük ki a zsírból.
A zsírjában fonnyasszuk meg a vöröshagymát, utána húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsuk üvegesre, ízesítsük lecsóval, őrölt borssal és sóval.
Öntsük fel hideg vízzel és lassú tűzön főzzük.
Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsuk világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt adjuk a leveshez, s így főzzük készre.
0 hozzászólás