Lebbencsleves hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg burgonya

8 dkg lebbencstészta

5 dkg füstölt szalonna

1 közepes vöröshagyma

5 dkg lecsó

fűszerpaprika

őrölt bors, só

Lebbencsleves elkészítése:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy tágas edényben süssük ki és szedjük ki a zsírból.

A zsírjában fonnyasszuk meg a vöröshagymát, utána húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsuk üvegesre, ízesítsük lecsóval, őrölt borssal és sóval.

Öntsük fel hideg vízzel és lassú tűzön főzzük.

Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsuk világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt adjuk a leveshez, s így főzzük készre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc