Korhelyleves hozzávalók:

4-5 személyre:

40 dkg savanyúkáposzta

20 dkg füstölt oldalas

20 dkg füstölt kolbász

4 dkg zsír

5 dkg liszt

1 kis fej vöröshagyma

1,5 dl tejföl

1-2 babérlevél

pirospaprika

1-2 gerezd fokhagyma

(citromlé)

Korhelyleves elkészítése:

A (megkóstolt/előkészített) savanyúkáposztára öntsünk bő 2 liter hideg vizet, tegyük bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzzük puhára.

A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készítsünk zsemleszínű rántást.

A korhelylevesből vegyük ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsük be a rántással. Jól forraljuk össze, ha kell, még ízesítsük sóval, esetleg citromlével.

Tegyük bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt.

A korhelyleveshez tálaláskor kínáljunk tejfölt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc