Kolbászos krumplileves hozzávalók:

15 dkg sonka (főtt)

20 dkg kolbász (csípős)

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál olaj

3 dkg vaj

50 dkg savanyúkáposzta

50 dkg burgonya

8 dl marhahús

alaplé

2 kávéskanál köménymag

bors (szemes) ízlés szerint

1 szál újhagyma

Kolbászos krumplileves elkészítése:

A felhevített olaj és vaj elegyén pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát. Tegyünk hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a vékonyra szeletelt kolbászt, és időnként megkeverve pirítsuk meg 5 percig.

Adjunk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplét és tetszés szerint a köményt.

Fűszerezzük borssal és forraljuk fel.

Közepes lángon a levest főzzük addig, amíg a burgonya puha nem lesz.

Ezt a tartalmas levest feldobhatja, ha az alaplé egy részét sörrel helyettesítjük és az előírtnál valamivel több köményt használunk.

A kész levest fórrón, apróra vágott újhagymával díszítve, vastag szeletekre vágott köményes kenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc