Kolbászos krumplileves hozzávalók:
15 dkg sonka (főtt)
20 dkg kolbász (csípős)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
3 dkg vaj
50 dkg savanyúkáposzta
50 dkg burgonya
8 dl marhahús
alaplé
2 kávéskanál köménymag
bors (szemes) ízlés szerint
1 szál újhagyma
Kolbászos krumplileves elkészítése:
A felhevített olaj és vaj elegyén pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát. Tegyünk hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a vékonyra szeletelt kolbászt, és időnként megkeverve pirítsuk meg 5 percig.
Adjunk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplét és tetszés szerint a köményt.
Fűszerezzük borssal és forraljuk fel.
Közepes lángon a levest főzzük addig, amíg a burgonya puha nem lesz.
Ezt a tartalmas levest feldobhatja, ha az alaplé egy részét sörrel helyettesítjük és az előírtnál valamivel több köményt használunk.
A kész levest fórrón, apróra vágott újhagymával díszítve, vastag szeletekre vágott köményes kenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás