Kínai tojásos kukoricaleves hozzávalók:

6 személyre:

1 doboz (250 g) kukoricakonzerv

1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)

1 körömnyi gyömbér

1 csipet zellersó

1 mokkáskanál fehér bors

1 evőkanál saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)

2 dkg kukorica- vagy rizsliszt

2 egész tojás

petrezselyem

Kínai tojásos kukoricaleves elkészítése:

Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele.

Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük.

Közben elkészítjük a „habarást”: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.

Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, a tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Akkor jó, ha egy kicsit csípős!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc