Karfiolleves hozzávalók:

4-5 személyre:

50 dkg karfiol

4 dkg zsír

5 dkg liszt

1-1,5 dl tej

1 kisebb csokor petrezselyem

bors

1,5 l csontleves (vagy víz)

Karfiolleves elkészítése:

A jól megmosott (kiáztatott) karfiolt bontsuk rózsáira, s a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzzük puhára.

Közben a zsírral, a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel készítsünk világos rántást, s azt adjuk a leveshez.

Öntsünk hozzá a tejet, jól forraljuk össze, s ha még szükséges, sózzuk és borsozzuk.

(A levest olykor belefőzött galuskával dúsítva kínáljuk).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc