Káposztás bableves hozzávalók:

4 személyre:

0,5 kg savanyú káposzta

3 dl fejtett bab

(füstölt kolbász)

(füstölt csülök)

zsír

liszt

pirospaprika

bors, só

Káposztás bableves elkészítése:

A káposztát tegyük fel főni 1,5 liter hideg vízben. Adjunk hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt csülköt.

Borsozzuk, esetleg sózzuk és lassú tűzön főzzük a levest.

(Ha a bab már félig puha, akkor tegyük bele a füstölt kolbászt.)

Készítsünk paprikás rántást, s amikor már minden puha, azzal sűrítsük a bablevest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc