Indiai leves hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg csirkemell filé
8 dkg lencse
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
kis gyömbér darabka
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
vaj
citromlé
só, cayenne-bors
Indiai leves elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk.
A lencsét sós vízben megfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk.
A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk.
Ezután a húst a lencseleveshez adjuk, és negyedóra alatt puhára főzzük.
Citromlével ízesítjük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
0 hozzászólás