Gulyásleves hozzávalók:

6-10 személyre:

50 dkg marhahús

15 dkg vöröshagyma

1 kg tisztított burgonya

25 dkg zöldpaprika

10 dkg paradicsom

6 dkg zsír

2 dkg pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

köménymag

csipetke

Gulyásleves elkészítése:

A vöröshagymát vágjuk apróra, lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron, majd szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük meg, s engedjük fel 2-3 evőkanálnyi vízzel.

Amikor a hagyma zsírjára pirult, tegyük bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózzuk meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsuk megint zsírjára.

Ezután a húst – kevés vizet hozzáadva – rövid lében pároljuk majdnem puhára, közben adjuk hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk ismét zsírjára, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a krumpli üvegesedni kezd.

Ekkor adjuk hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsük fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózzuk, s főzzük, míg a krumpli is megpuhul.

Az utolsó néhány percre vessünk bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön.

(Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc