Csontleves hozzávalók:
5-6 személyre:
1,5 kg marhacsont
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
fekete bors, só
Csontleves elkészítése:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tegyük egy mély lábasba, adjunk hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tegyük fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szejük le) tegyük bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan főzzük tovább.
Egy újabb bő óra múlva a tálalásra szánt zöldséget vegyük ki, kevés leszűrt lében tegyük félre, s tartsuk melegen. A leveses lábast húzzuk le a tűzről, s hagyjuk néhány percig ülepedni.
Majd szedjük le a zsírját, s (nem öntve, hanem kanalazva) egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán szűrjük át.
0 hozzászólás