Céklaleves hozzávalók:

3-4 személyre:

30-40 dkg céklasaláta

2 dl tejszín

1 evőkanálnyi liszt

cukor

Céklaleves elkészítése:

A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. 6 dl vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel.

A liszttel és a tejszínnel készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, – ha kell – még sózzuk, cukrozzuk, s hagyjuk kihűlni.

Végül fedjük le, s a tálalásig – legalább fél óra hosszan – tartsuk a jégszekrényben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc