Brokkoli leves hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg brokkoli

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

3 dkg vaj

1,5 zsemlepetrezselyem

őrölt borsó

Brokkoli leves elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk és adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet.

Közben a liszből és a tejfölből készsítsünk habarást, ezt adjuk a leveshez és forraljuk össze.

Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatjuk.

A sütőben, szárazon pirítsuk meg a zsemlekockákat, s tálaláskor ezt kínáljuk a leveshez.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc