Borleves hozzávalók:

3-4 személyre:

1 liter fehérbor

1 kicsi citrom

8 tojássárgája

10-12 dkg cukor

fahéj

szegfűszeg

Borleves elkészítése:

A bort forraljuk fel 5-10 percre pár szem szegfűszeggel, két-három darab fahéjjal, valamint a citrom levével és feldarabolt héjával. (Vagy használjunk fűszerzacskót, vagy a végén szűrjük le.)

A tojássárgákat keverjük ki habosra a cukorral, majd egy habverővel folyamatosan keverve lassan adjuk hozzá a bort.

Végül tegyük vissza a tűzre, s a habverőt változatlanul szorgosan dolgoztatva lassan forraljuk, míg a leves kicsit besűrűsödik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc