Bajor májgombócos marhahúsleves hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj
10 dkg szalonna
1 fej hagyma
20 dkg zsemlevaj
3 tojás
1/4 l tej
só
bors
szerecsendió
majoránna
petrezselyem
metélőhagyma
1 evőkanál liszt
marhahúsleves
Bajor májgombócos marhahúsleves elkészítése:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát.
A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk.
A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk a masszát.
Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.
0 hozzászólás