Bácskai gombócleves hozzávalók:

25 dkg tarjaszelet (füstölt)

1 kg burgonya

30 dkg finomliszt

1 evőkanál Vegeta

szemes bors ízlés szerint

2 db babérlevél

2 dl tejföl

tárkonyos ételecet ízlés szerint

Bácskai gombócleves elkészítése:

A húst megmossuk, ledaráljuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, a húst hozzáadjuk, majd annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen dolgozhassunk vele. Kb. 1,5 liter vizet az ételízesítővel felforralunk.

A krumplis-húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, az ételízesítős vízben kb. 10-15 percig főzzük. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük.

A főzőlevet a borssal meg a babérlevéllel fűszerezve 2-3 percig forraljuk.

A tejfölt 1 púpozott evőkanál liszttel simára keverjük, egy kevés levest a forró léből belemerünk, simára keverjük, majd a levesalaphoz öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.

Végül egy másik lábosba átszűrjük, a gombócokat belerakjuk, átforrósítjuk, pár csepp tárkonyos ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, s ha kell sózzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc