Bácskai gombócleves hozzávalók:
25 dkg tarjaszelet (füstölt)
1 kg burgonya
30 dkg finomliszt
1 evőkanál Vegeta
szemes bors ízlés szerint
2 db babérlevél
2 dl tejföl
tárkonyos ételecet ízlés szerint
Bácskai gombócleves elkészítése:
A húst megmossuk, ledaráljuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, a húst hozzáadjuk, majd annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen dolgozhassunk vele. Kb. 1,5 liter vizet az ételízesítővel felforralunk.
A krumplis-húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, az ételízesítős vízben kb. 10-15 percig főzzük. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük.
A főzőlevet a borssal meg a babérlevéllel fűszerezve 2-3 percig forraljuk.
A tejfölt 1 púpozott evőkanál liszttel simára keverjük, egy kevés levest a forró léből belemerünk, simára keverjük, majd a levesalaphoz öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
Végül egy másik lábosba átszűrjük, a gombócokat belerakjuk, átforrósítjuk, pár csepp tárkonyos ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, s ha kell sózzuk.
0 hozzászólás