Bableves füstölt csülökkel hozzávalók:

8 személyre:

1 nagy füstölt csülök

30 dkg tarkabab

1 nagy csomó leveszöldség

1 paradicsom

1 paprika

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 babérlevé

1 evőkanál pirospaprika

őrölt bors

1 tojás

kb. 8 dkg liszt

(tejföl)

Bableves füstölt csülökkel elkészítése:

A csülköt és a babot egy éjszakára beáztatjuk. A csülök áztatólevét leöntjük és a húst hideg vízben feltéve, babérlevéllel ízesítve puhára főzzük.

Az ízletes léből kiemeljük, kicsontozzuk, és a kihűlt húst földarabolva félretesszük.

A csülök főzőlevét a bográcsba öntjük. Beletesszük a leszűrt babot, a megtisztított zöldséget, fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát.

Lassú tűzön addig főzzük, míg a bab megpuhul. Ekkor beletesszük a csülökhúst, őrölt borssal, pirospaprikával és – ha szükséges – sóval ízesítjük, majd átforraljuk.

A tojást egy csipetnyi sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk, és abból apró csipetkéket szaggatunk a levesbe.

A bablevest néhány perces főzés után tálalhatjuk.

(Aki szereti, tejföllel is gazdagíthatja.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc