Húsos derelye besamel mártásban hozzávalók:

20 dkg búzaliszt

25 dkg pulykamell

5 dkg füstölt szalonna

2 db tojás

1 kis fej vöröshagyma

1 ek. szójaszósz

1 tk. ételízesítő

csipetnyi őrölt gyömbér

bors

frissen őrölt koriander

3 db szegfűszeg

Húsos derelye besamel mártásban elkészítése:

A lisztből és 1 tojásból kevés vízzel és pici sóval gyúrt tésztát készítünk. Félretesszük, pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A pulykahúst a szalonnával és a hagymával ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a szójaszószt. Jól összedolgozzuk és ezt is félretesszük.

A tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd félbevágjuk. Az egyik felét a nyújtódeszkán hagyjuk, a másikat félretesszük. A deszkán lévő tésztára egymástól egyenlő távolságra kis halom tölteléket teszünk, majd ráterítjük a tészta másik felét.

A halmok között a tésztát tenyerem élével összenyomjuk, majd derelyevágóval v. éles késsel elvágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk, és a vajjal kikent tepsibe egymás mellé rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze.

Besamel mártást készítünk, melybe kevés eőspaprika-krémet (darált, sós paprika) is teszünk. Ezzel leöntjük a tésztákat, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen megpirul a mártás teteje.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc