Húsos batyuk hozzávalók:

Töltelék

20 dkg darált hús

bors

majoranna

Gyúrt tészta

fél kg liszt

2 tojás

víz

Mártogatáshoz

1 evőkanál ecet

2 evőkanál víz

1 cikk fokhagyma

bors

Húsos batyuk elkészítése:

Tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és derelyemetszővel kb. 5 cm átmérojű köröket vágunk ki. Ezekbe töltjük a fűszeres darált húst.

A köralakú tésztát félbehajtjuk, széleit kicsit megvizezzük és összetapasztjuk. Félhold alakú töltött batyukat kapunk.

Kevés forró olajban egyik oldalukat pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz elfő.

A dippingbe mártogatva fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc