Húsos batyuk hozzávalók:
Töltelék
20 dkg darált hús
só
bors
majoranna
Gyúrt tészta
fél kg liszt
2 tojás
víz
só
Mártogatáshoz
1 evőkanál ecet
2 evőkanál víz
1 cikk fokhagyma
só
bors
Húsos batyuk elkészítése:
Tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és derelyemetszővel kb. 5 cm átmérojű köröket vágunk ki. Ezekbe töltjük a fűszeres darált húst.
A köralakú tésztát félbehajtjuk, széleit kicsit megvizezzük és összetapasztjuk. Félhold alakú töltött batyukat kapunk.
Kevés forró olajban egyik oldalukat pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz elfő.
A dippingbe mártogatva fogyasztjuk.
0 hozzászólás