Tejszínes zöldségköret hozzávalók:
75 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
50 dkg póréhagyma
3 dkg liszt
1 dl tejszín
2 evőkanál olaj
3 dkg vaj vagy margarin
1-2 teáskanál curry
2 szál petrezselyem
só
bors
Tejszínes zöldségköret elkészítése:
A burgonyát cikkekre vágjuk, a forró olajon kb. 15 perc alatt megsütjük. A répát fél liter sós vízben 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a pórét és további 5 percig főzzük.
A zöldségeket lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk. A megforrósított vajon vagy margarinon megpirítjuk a lisztet és megszórjuk curryvel. Felöntjük a zöldséglével és a tejszínnel. Felforraljuk, 5 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és összemelegítjük.
Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a sült burgonyával együtt tálaljuk sült húsok mellé.
0 hozzászólás