Provence-i zöldséges rizs hozzávalók:
4 személyre:
1 kisebb cukkini
20 dkg paradicsom
1-1 zöld és piros húsú paprika
20 dkg paprika
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
só, bors
60 dkg gomba
4 dl húsleves (kockából)
20 dkg hosszú szemű rizs
4-5 szál petrezselyemzöld
Provence-i zöldséges rizs elkészítése:
A római tálat használat előtt 1/2 órával beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkinit hámozatlanul felkarikázzuk.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A zöldségeket a tálba terítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és borsot, összekeverjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe és 220 ´C-ig melegítve, puhára pároljuk benne a zöldségeket (40 perc). A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A húslevest felforrósítjuk. Kivesszük a tálat a sütőből, a gombát, a rizst és a húslevest lazán a zöldségekhez keverjük, lefedjük. Visszatesszük a sütőbe és 200 ´C-on további 30 percig pároljuk.
Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a sütőedényben tálaljuk.
Reszelt parmezánt vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.
Önálló ételként is kitűnő!
0 hozzászólás