Provence-i zöldséges rizs hozzávalók:

4 személyre:

1 kisebb cukkini

20 dkg paradicsom

1-1 zöld és piros húsú paprika

20 dkg paprika

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál provence-i fűszerkeverék

só, bors

60 dkg gomba

4 dl húsleves (kockából)

20 dkg hosszú szemű rizs

4-5 szál petrezselyemzöld

Provence-i zöldséges rizs elkészítése:

A római tálat használat előtt 1/2 órával beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkinit hámozatlanul felkarikázzuk.

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.

A zöldségeket a tálba terítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és borsot, összekeverjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe és 220 ´C-ig melegítve, puhára pároljuk benne a zöldségeket (40 perc). A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.

A húslevest felforrósítjuk. Kivesszük a tálat a sütőből, a gombát, a rizst és a húslevest lazán a zöldségekhez keverjük, lefedjük. Visszatesszük a sütőbe és 200 ´C-on további 30 percig pároljuk.

Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a sütőedényben tálaljuk.

Reszelt parmezánt vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.

Önálló ételként is kitűnő!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc